Skocz do zawartości

Witaj Nieznajoma :)

Zdjęcie

Dieta od czego zacząć?

Rozpoczęty przez Dawid453 , Feb 19 2012 10:28 PM

- - - - -

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
  • 28 odpowiedzi w tym temacie

Dawid453

Napisano 19 February 2012 - 10:28 PM

Witam mam na imię Dawid, mam 21 lat ważę 92kg przy wzroście 182. Chciałbym zrzucić z waszą pomocą kilka kilogramów jak to możliwe to około 6-8 kg. W tej dziedzinie jestem świeżak więc proszę o wasza pomoc. Czytałem co nieco jdnak nie wystarczy to abym sam poradził sobie z dietą Dukana. jeśli ktoś ma zapisaną dietę jaką stosował to byłbym wdzięczny jeśli by ją zamieścił. Dietę chciałbym zacząć za tydzień oczywiscie z waszą pomoca jak już wspomniałem, Mam tylko jeszcze jedno pytanie czy można stosować dodatkowo suplementy na odchuidzanie podczas diety ?

Tryszka

Napisano 20 February 2012 - 07:47 AM

Cześć Dawid.
    Specjalizujemy w odchudzaniu kobiet. Jedyne co mogę dla Ciebie tutaj zrobić to odpowiedzieć na pytania dotyczące diety Dukana. Jeśli zdecydowałabyś się na nią to proszę pytaj z czym masz problem. Dieta jest banalna, wystarczy mieć w lodówce odpowiednie składniki i dużo silnej woli! Wielu facetów jest czy było na Dukanie i bardzo sobie chwalą tą dietę.

Artykuły o diecie Dukana na Pelli zawierają wszystkie potrzebne informacje. Jednak najlepiej jakbyś po prostu kupił książkę. Dukan jest dla osób zupełnie zdrowych, którzy nie mają problemów z wątrobą, nerkami czy metabolizmem.

Wybrane artykuły:
    1. Dieta Dukana
    2. Czy dieta Dukana jest dla Ciebie?
    3. W skrócie Podstawowe zasady diety Dukana
    4. Wady diety Dukana

Na forum znajdziesz również wiele przepisów dla fazy I i II.

Czekam na odpowiedź:)

Kate404

Napisano 22 February 2012 - 08:16 AM

Dawid jak Ci idzie?? Chętnie pomogę ;)

Dawid453

Napisano 25 February 2012 - 09:43 PM

Kate404 do diety nastawiałem się dopiero mentalnie i planowałem jadłospis dietę planowałem zacząć od poniedziałku przyszłego. Tylko mam problem z jadłospisem bo jeszcze do końca nie wiem co w nim umieścić.

Dawid453

Napisano 25 February 2012 - 10:08 PM

Dzień 1: śniadanie: jogurt naturalny obiad: jajecznica z 2 jajek kolacja: wędzona makrela Dzień 2: śniadanie: wędzona makrela obiad: udko kolacja: jajecznica Dzień 3: śniadanie: twarożek + mleko 0,5% obiad: … kolacja: 2 jajka na twardo Dzień 4: śniadanie: wędzona makrela obiad: omlet kolacja: twarożek + mleko 0,5% Dzień 5: śniadanie: jogurt+ kawa obiad: ryba smażona kolacja: 2 jajka na twardo Dzień 6: śniadanie: kawa/herbata obiad: kolacja: serek wiejski z makrelą Dzień 7: śniadanie: jajecznica obiad: udko kolacja: wędzona makrela Jak widzicie gdzie niegdzie brakuje mi pomysłów. Mam jeszcze pytania: widziałem że między posiłkami można jeszcze przekąszać, czy może to być np. kisiel lub wafle ryżowe, jogurt ? Oczywiście pamiętam o piciu wody i o otrebach. A czy otręby mogą być zaparzane np. mlekiem nisko % ? Jeśli macie pomysły co mogę włączyć do swojej diety to czekam na wasze sugestie. Nie mam pomysłów na obiady żeby coś na szybko przyszykować.

Tryszka

Napisano 27 February 2012 - 10:32 AM

Po pierwsze za mało posiłków i za mało jedzenia! Zagłodzisz się ;) Jak dla faceta to jajecznica z 3 całych jaj + 3 białka. Dieta jest dość monotonan i na obiad jest codziennie ryba lub kurczak. Możesz jeść też pieczonego schaba. Na Dukanie nie można jeść wędzonych rzeczy, zatem makrela wędzona odpada!!!!! Zamień ją na tuńczyka w wodzie lub sosie własnym. Absolutnie nie można robić przekąsek typu kisiel czy wafle ryżowe!! To nie jest białko. Wafle w ogóle od razu wyrzuć do kosza, bo jest to bardzo niezdrowe i tylko zapycha niepotrzebnie nic nie dając!!! Uważaj na jogurty, bo to też węglowodany. Wybieraj tylko naturalne. Możesz do smaku używać przypraw, musztardy i jedyne dozwolone warzywa na 1 fazie to korniszony. W 2 fazie też nie wolno jeść wszystkich warzywa. Pamiętaj ;) Zerknij na przepisy: Faza I (nie dłuższa niż 5 dni) http://www.pella.pl/...ety-Dukana.html Faza druga http://www.pella.pl/...ety-Dukana.html

Dawid453

Napisano 27 February 2012 - 07:00 PM

Tyszka jak na pierwszy dzień nie jestem tak bardzo głodny, może dlatego że to początek. A co do tych warzyw to nie może być nawet szczypiorek do serka ? A co do ryby wędzonej co do makreli to zgodzę się bo była lekko za słona aż nie mam problemu z wypiciem wody, a co do domowej wędzarni? Akurat tak się składa że trochę wędkujemy i nie było by problemu z wędzonym szczupakiem czy też karpiem to trochę wygodniejszy sposób niż smażenie.

Tryszka

Napisano 28 February 2012 - 07:37 AM

No niestety nie można żadnego wędzonego ;/ tylko gotowane, pieczone i ewentualnie smażone na kropli oliwy. Szczypiorek, koperek i pietruszka jak najbardziej. Teraz może nie jesteś głodny, ale przed Tobą co najmniej 4-5 miesięcy diety. Jak źle zaczniesz to nie skończysz. Zjadaj 5 posiłków. Przejrzyj przepisy, można zjeść nawet deser :) Pisz koniecznie co jesz każdego dnia. Będziemy Cię pilnować i dawać wskazówki ;) Pierwsza faza i początek drugiej są najtrudniejsze. Organizm się przyzwyczaja do nowego jedzenia. Możesz być trochę słaby, dlatego trzeba dużo jeść. Na tym ta dieta polega. Pamiętaj o 2 litrach wody. Trzeba wypłukiwać nadmiar białka z organizmu!!! Takiej ilości organizm sam nie strawi i zalega ono w jelitach po prostu gnijąc!! Dlatego woda i otręby (max 2 małe łyżeczki dziennie) są tak ważne.

Dawid453

Napisano 28 February 2012 - 08:15 PM

Jakoś nie mogę się do jadłospisu przystosować staram się jeść na co mam ochotę oczywiście to co dozwolone w miarę rozsądku może powiem co jadłem. Dzień zacząłem o 6.20. Około 7 wypiłem małą kawę „prawdziwą”, następnie po 9 zjadłem serek wiejski. O 12 kolejna kawa. O godzinie 15 zjadłem jajecznice z 3 jaj. O 16 jogurt z otrębami lub musli (sam nie wiem) 0% tłuszczu i cukru całkiem dobry. Około 18:30 zjadłem kolejny jogurt taki jak poprzedni tylko ze inny smak ale nadal z wyżej wymienionymi otrębami. O 21 wypiłem mleko 0.5% z 2 łyżkami musli. W sklepie nie było otręb tylko musli a nie widząc różnicy kupiłem płatki z musli. W ciągu dnia wypiłem około 1.5l wody( wliczając kawe), jeszcze przed spaniem wypije szklankę wody.

Madzia

Napisano 29 February 2012 - 07:21 AM

Przepraszam, że tak ostro ALE TOTALNA MASAKRA!!!! Jak to musli!!!!!! Nie wolno. Musli to węglowodany, a jesteś na diecie białkowej!!!! Masz zjeść wieczorem 2 małe łyżeczki otrębów owsianych lub pszennych z odrobiną jogurtu lub serka!! Jogurtów też za dużo. Podziwiam, bo jestem kobietą a umarłabym chyba z głodu. Czas Cię opierdzielić;) lepiej na początku niż żebyś potem cierpiał. To nie jest dieta Dukana. Wywal to musli! I kup otręby. Na tej diecie masz jeść dużo jajek, mięsa i ryb. Gdzie kurczak? Wykończysz się, tak nie wolno. Nie na tym ta dieta polega. Kup książkę i się dobrze zastanów. Przepraszam za ton, ale to dla Twojego dobra. Nie chudniesz! Wręcz przeciwnie! Zrobisz sobie krzywdę!! Przygotuj sobie 10 piersi z kuraka, ugotuj 20 jajek i sięgaj do lodówki po nie. Nie musisz gotować codziennie. Pamiętaj nie jedz tyle jogurtów i musli!!!!

Madzia

Napisano 29 February 2012 - 07:26 AM

Jeśli nie możesz dużo jeść to się naucz! Organizm w tydzień się przyzwyczai. Twoje menu powinno co najmniej wyglądać następująco: Śniadanie: jajecznica z 3 jaj + 2 białka ze szczypiorkiem + woda II śniadanie: 10 plastrów szynki z indyka, 1 jajko gotowane, 2 korniszony + woda Obiad: 2 duże piersi z kuraka z piekarnika (polecam przyprawę curry), 2 korniszony + woda Podwieczorek: 2 łyżeczki otrębów z odrobiną serka 2% + dużo wody Kolacja: sałatka z całej puszki tuńczyka w wodzie, 2 jajka gotowane, 1 korniszon, cebula, pieprz + woda

Tryszka

Napisano 29 February 2012 - 08:22 AM

Madzia pojechała ostro, ale czasami trzeba :D Muszę jej przyznać rację. Naprawdę można sobie zaszkodzić dietą Dukana. Kup proszę książkę i przeczytaj ;)

aneczka221

Napisano 09 March 2012 - 10:14 PM

Tez zabieram sie za te diete, ale od przyszlego tygodnia. Mam pytanie bo Dukan pisze ze mozna jest wedzonego lososia wiec mysle ze makrele tez? A po drugie, bo teraz nie jestem pewna mowa byla o korniszonach czy o kiszonych ogorkach? Pozdrawiam

Madzia

Napisano 12 March 2012 - 11:49 AM

A gdzie jest napisane, że można jeść wędzone? Która strona w książce? Ja jestem pewna, że wędzonego nei wolno, ale mogę się mylić. Można jeść ogórki konserwowe nie kiszone ;) Masz aż taką nadwagę, żeby iść na Dukana? Jaką masz wagę i wzrost i jaki wiek??

Gosia36943

Napisano 23 April 2012 - 09:33 AM

W kasiazce ktora mam jest napisane, ze w produktach dozwolonych jest wedzony łosoś, łupacz, pstrag i wegorz. Sama wkrotce zabieram sie za ta diete wiec studiuje ksiazke jako moj pierwszy krok do sukcesu.

Guest_MistyJhones_*

Napisano 11 February 2015 - 12:01 PM

Przykro powiedzieć, David! ale Twoja waga jest naprawdę zbyt wiele według wieku. Myślę, że powinno być od 60-70. i możesz być, przez kilka ciężkiej pracy... Po prostu kontrolować siebie na śmieci żywności i zastąpić ilość kalorii, które jesz codziennie soków i koktajli.
    Jeśli nie są używane do tego można dodać inne smaczne składniki w twój sok, który może zrobić to proste dla Ciebie. stąd
    Juicing

wyrosnieta

Napisano 22 June 2016 - 02:15 PM

Zanim zaczniesz stosować dietę Ducana, to poczytaj trochę o niej, bo nie jest dla każdego. Słyszałam już o przypadkach, gdzie ludzie się za nią brali i nie wychodziło to najlepiej. Sporo informacji można znaleźć na stronie nadiecie.net. W sumie to jest tak, że każda dieta musi być dobrze poznana zanim się ją wdroży, bo można sobie zrobić krzywdę.

wyrosnieta

Napisano 22 June 2016 - 02:15 PM

Zanim zaczniesz stosować dietę Ducana, to poczytaj trochę o niej, bo nie jest dla każdego. Słyszałam już o przypadkach, gdzie ludzie się za nią brali i nie wychodziło to najlepiej. Sporo informacji można znaleźć na stronie nadiecie.net. W sumie to jest tak, że każda dieta musi być dobrze poznana zanim się ją wdroży, bo można sobie zrobić krzywdę.

skuup9

Napisano 13 July 2016 - 02:25 PM

Super, dzięki za wszystkie porady :)

Wiesz jakie jest najgorsze uczucie, jakie mogę sobie wyobrazić? Nie ufać osobie, którą się kocha najbardziej na świecie.

doneiche

Napisano 15 July 2016 - 08:44 PM

a co po diecie? Idź do dietetyka po plan na cały rok

W ogniu zarówno zielony, jak i suchy las płonie.