Skocz do zawartości

Witaj Nieznajoma :)


Recenzje DVD

W tym dziale znajdują się recenzje naszych instruktorów o płytach dvd fitness.



Recenzja - Chic Kickboxing z Jeanette Jenkins

Rozpoczęte przez Tryszka , Aug 26 2010 06:39 PM

Pierwsze co mi przychodzi na myśl po przerobieniu DVD "Kickboxing z Jeanette Jenkins" jest to, iż trening
ten jest świetną alternatywą dla klasycznych zajęć fitness.

Trenerka urozmaica cały trening przeróżnymi wykopami, wymachami i podskokami, które pochodzą z treningów kickboxingu.



CHIC: Fitness dla przyszłych mam

Rozpoczęte przez Tryszka , Jan 27 2011 05:24 PM

 CHIC: Fitness dla przyszłych mam

(3 DVD: Joga w czasie ciąży, Fitness podczas ciąży, fitness po porodzie)

11 lutego ukażą się w sprzedaży trzy kolejne tytuły z serii CHIC, tym razem dedykowane przyszłym oraz świeżo upieczonym mamom.

 



CHIC: Cardio wyszczuplające

Rozpoczęte przez Tryszka , Sep 22 2011 06:34 AM

 

2 września 2011 roku ukazała się nowa płyta z fitnessem na DVD z serii wydawniczej CHIC, której patronatem jest również nasz portal pella.pl. „Cardio wyszczuplające”.  Jest to zestaw ćwiczeń cardio – inaczej trening wytrzymałościowy, polecany najczęściej dla osób odchudzających.

Trening ten pomoże Wam zgubić zbędne kilogramy i poprawić wygląd sylwetki. Efekty regularnych ćwiczeń widać już po trzech tygodniach!



CHIC: Odchudzanie z jogą 3 DVD

Rozpoczęte przez Tryszka , Sep 22 2011 06:51 AM

2 września 2011 roku ukazały się super premiery wydawnictwa CHIC, których patronatem jest również nasz portal pella.pl. Tym razem trzy nowe tytuły fitnessu odchudzającego z jogą, który prowadzi międzynarodowa trenerka jogi Shiva Rea.

Odchudzanie z jogą prowadzone przez mistrzynię amerykańskiej szkoły jogi. New York Times nazywa ją „najlepszą instruktorką fitness”, magazyn Elle „supergwiazdą vinyasy” a Vanity Fair mówi po prostu o „światowej mistrzyni fitness”. W serii Odchudzanie z jogą Shiva Rea wprowadzi Cię w świat jogi vinyasa, umiejętnego połączenia ruchów i oddechu.

Jest to świetna alternatywa dla osób, które szukają nowych sposobów na odchudzanie. Każdy znajdzie coś dla siebie...



CHIC: Fitness z Jari Love

Rozpoczęte przez Tryszka , Feb 12 2013 06:02 PM
Jest mi bardzo miło podzielić się z Wami informacją, że Pella.pl znów została Patronem medialnym 3 premierowych płyt DVD z Fitnessem.

Tym razem firma CHIC wydaje 3 programy fitness ze słynną trenerką – Jari Love. Premiery już od połowy lutego 2013!

Kilka zdań o płytach i samej trenerce.
 
Jari Love jest właścicielką klubu fitness i trenerką z ponad dwudziestoletnim stażem, a także autorką artykułów w największych magazynach poświęconych dbaniu o kondycję. Jari stworzyła wielokrotnie nagradzaną serię treningową GET RIPPED!, która teraz wkracza także na polski rynek. Na przestrzeni kilku lat kolejne części serii były rekomendowane przez takie pisma, jak Fitness, Shape czy Los Angeles Times. W sklepach internetowych CollageVideo.com oraz Amazom.com sprzedaż płyt DVD Jari zajmowała czołowe miejsce w swojej kategorii.

W lutym ukażą się:

  • Jari Love. Aerobic od stóp o głów
  • Jari Love. Totalny wycisk
  • Jari Love. 1000 kalorii na godzinę

 

Jari Love. Aerobic od stóp o głów

Aerobic od stóp do głów to dynamiczny zestaw ćwiczeń zawierający zbijające kalorie układy cardio, energetyczny blok taneczny oraz wzmacniające ciało ćwiczenia siłowe.

Dzięki treningowi łatwo pokonać efekt „plateau”, zwiększyć metabolizm, zbudować mięśnie oraz szybko spalić tkankę tłuszczową.

 

 

 

 

 

 

 

 



CHIC: Mel B Totally Fit - recenzja

Rozpoczęte przez Tryszka , Jun 08 2010 08:56 PM



Płytka osobiście bardzo mi się podoba. Trening daje porządny wycisk, podczas ćwiczeń czuć każdy najmniejszy mięsień. Można się nieźle spocić. Moimi ulubionymi ćwiczeniami są ćwiczenia na brzuch i pośladki Totally Fit jest treningiem cardio, który efektywnie spala tkankę tłuszczową. Wykonuje się w nim dużo powtórzeń w bardzo szybkim tempie praktycznie bez przerwy. Ćwiczenia są łatwe do wykonania...




Recenzja - Chic Mistrzowie fitness: energia i siła

Rozpoczęte przez Tryszka , Jun 26 2010 11:37 AM

altNiedawno pojawiła się długo oczekiwana premiera kolejnej płyty DVD z treningami fitness „Mistrzowie fitness - energia i siła”, której oficjalnym patronem jest m.in. Pella.pl

Zestaw ten zawiera świetne 30 minutowe, obwodowe treningi siłowe. Taki rodzaj ćwiczeń poprawi Twoją siłę, ukształtuje i wzmocni wszystkie partie mięśni brzucha, pleców, ramion, pośladków i ud, a przy okazji pomoże spalić dużo kalorii.



Chic Cardio Odchudzanie 5 płyt DVD - recenzja

Rozpoczęte przez Tryszka , Jun 21 2010 08:11 PM

altCardio Odchudzanie to zestaw 5 płyt DVD. Każdy trening prowadzi inny instruktor co jest bardzo ciekawe. Pomimo iż każda płyta zawiera ten sam typ treningu to dzięki nim każdy jest zupełnie inny, ponieważ każdy trener ma inną osobowość i inny styl.

Płyty pozytywnie mnie zaskoczyły, nieźle się spociłam podczas ćwiczeń. Ciężko jest napisać jakiś minus. Instruktorzy są profesjonalistami, fajnie prowadzą zajęcia, wszystko dokładnie tłumaczą. Nie wszystkie treningi są na tym samym poziomie. Niektóre zawierają trochę bardziej skomplikowane układy, jednak po przerobieniu kilka razy konkretnej płyty będzie Wam łatwiej nadążyć.

Każdy trening trwa ok 30 minut oraz każdy jest treningiem cardio. Nie ma tutaj ćwiczeń siłowych z hantlami, nie ma typowych brzuszków itp. Za to jest mnóstwo podskoków, wykopów, składów, wymachów.